Biti pjesma Gospodnja

Danas slavimo spomendan sv. Cecilije, mučenice iz prvih vremena Crkve, zaštitnice glazbe i glazbenika. Svoj život ona je ukrasila vrlinom služenja i nasljedovanja Gospodina kroz čistoću te nesebičnom ljubavlju prema siromasima, što će reći prema svojim bližnjima. Utjelovila je savršeno Gospodnju zapovijed ljubavi, koja nas uči da ljubimo Njega i da ljubimo bližnjega svoga. 

8Q3VKD9LIU

Upravo ljubav jest snaga i pokretač cijelog svijeta, energija koja svemu daje smisao. A ta energija se slijeva u ljudski život koji poprima božanski sjaj. Pjesma je upravo obilježje radosti i sreće, jednom riječju život u ljubavi postaje pjesma. Pjesma koja veseli ne samo onoga tko pjeva već i sve koji ga čuju. Pjesma postaje znak, simbol koji upućuje na vječnost. Pjesma je u biti već sudjelovanje u vječnost, jedan mali okus vječnosti. U pjesmi sudjeluje cijelo biće i duša i tijelo koje se spajaju u izričaj ljubavi.

Sv. Cecilija je upravo to i činila, ona je u srcu pjevala samo za Gospodina. Budimo i mi potaknuti njezinim primjerom te budimo u svijetu pjesma Gospodinu. Neka naša djela pokazuju našu ljubav prema Gospodinu. A ljubav se ne može držati za sebe. Ona se mora davati drugima. To je glavno obilježje ljubavi – oplemenjuje osobu koja ljubi i ljubljenu osobu. Tako je i sv. Ceciliju ljubav prema Gospodinu oplemenila da je mogla svjedočiti svojim bližnjima kako je divan Gospodin. Njezin muž, poganin, preobratio se zaljubivši se u njezine kreposti. I dio njezine rodbine također.

Ljubav u sebi uključuje i patnju i križ, jer tko ljubi, on je ranjiv. Ranjiv je u svojoj ljubavi jer će sve učiniti za onoga koga ljubi, pa i svoju krv. Mučenici su tome primjer. Danas, mi svoj život trebamo ravnati po ljubavi tako da budemo uistinu kršćani – Kristovi i to tako da naš život bude pjesma Gospodinu.

To bi značilo da nasljedujemo u svojem životu poticaj koji dolazi od sv. Pavla:

Ljubav nehinjena! Zazirite oda zla, prianjajte uz dobro! Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem! U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite! U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! Pritječite u pomoć svetima u nuždi, gajite gostoljubivost! Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite! Radujte se s radosnima, plačite sa zaplakanima! Budite istomišljenici među sobom! Neka vas ne zanosi što je visoko, nego privlači što je ponizno. Ne umišljajte si da ste mudri! Nikome zlo za zlo ne vraćajte; zauzimajte se za dobro pred svim ljudima!  Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima! Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin. Naprotiv: Ako je gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga, i ako je žedan, napoj ga! Činiš li tako, ugljevlje mu ražareno zgrćeš na glavu. Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo. (Rim 12, 9 – 21)

Čineći to, uistinu ćemo pjevati pjesmu Gospodinu svojim životom!! A tu leži radost i ljepota života!!

Zato, potrudi se da i ti budeš pjesma Gospodnja, poput sv. Cecilije!!

M. K.

Oglasi

Posted on 22. studenoga 2017., in Blagdani i svetkovine, Ljubav, Misli, Molitva. Bookmark the permalink. Komentiraj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: