Evo Jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijeta!

Iv 1, 29-34

U ono vrijeme: Ivan ugleda Isusa gdje dolazi k njemu pa reče: »Evo Jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijeta! To je onaj o kojem rekoh: Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom jer bijaše prije mene! Ja ga nisam poznavao, ali baš zato dođoh i krstim vodom da se on očituje Izraelu.« I posvjedoči Ivan: »Promatrao sam Duha gdje s neba silazi kao golub i ostaje na njemu. Njega ja nisam poznavao, ali onaj koji me posla vodom krstiti reče mi: ’Na koga vidiš da Duh silazi i ostaje na njemu, to je onaj koji krsti Duhom Svetim.’ I ja sam to vidio i svjedočim: on je Sin Božji.«

U naručju Oca, Jaganjac koji oduzima mrlje, grijeh, ružnoću svijeta. Slatki i nevini, Jaganjac, koji je posvetio svoj ​​život za čovječanstvo.Čovječanstvo koje je slomljeno, iznutra i izvana. Čovječanstvo koje treba “spužvu čistog srca” da bi opralo svu svoju bol i prljaštinu.
Jaganjac je Sin, koji je ruka u vašim rukama, koji živi među nama, da nas obasja svjetlom i bjelinom Božje ljubavi koja nam se neprestano daje i uvijek nas iznova iznenađuje.

Oglasi

Posted on 19. siječnja 2014., in Evanđelje. Bookmark the permalink. Komentiraj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: