Vjera bez djela je mrtva

tanzanija2010_13

”Živa vjera nema mira dok svoju dušu ne odijeva: dok ne čini dobra djela! Osobito se pripravlja za posljednji sud da može kazati da je golog Isusa zaodjela, gladnog nahranila, bolesnog pohodila! To su znaci da smo u dobrom (putu). Ako nisu važne stvari, govor i pitanje koje od nas bližnji želi, važno je da s njim imamo strpljenje”.

Zapitajmo se kakva je naša vjera? o.Gerard ovdje kaže da živa vjera NEMA MIRA. Znači ako imamo živu vjeru, mi nećemo moći mirno prolaziti pokraj bližnjega koji je potreban naše pomoći. Dobra djela su plodovi koji pokazuju da imamo živu vjeru, sve drugo je lažno.

Kršćanin ne može mirno stajati dok njegov brat propada. Gospodin će nas upravo to pitati na posljednjem sudu. Da li smo pomagali bližnjemu ili smo se zatvorili u svoj svijet sebičnosti i hladno prolazili pokraj drugog. o.Gerard kaže da je važno da imamo strpeljnja prema bližnjemu – i ako nam je ponekad dosadan i govori nam nešto što nas ne zanima. Pomislimo tada na Isusa koji je nas toliko puta strpljivo slušao i podnosio naše grijehe. On nam kaže da ljubimo jedni druge kao što On nas ljubi.

“Rekne li tko: ‘Ljubim Boga’, a mrzi brata svog, lažac je. Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti” (1 Iv 4,20).

Posted on 13. listopada 2013., in Vjera. Bookmark the permalink. Komentiraj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: